OPEN OP AFSPRAAK

Over mij

 

Ik ben Chiara, 25 jaar oud.

Ik studeer nog en doe deze hondenspeelotheek er extra bij in mijn vrije tijd.

 

Ik heb zelf een Golden Retriever van 4 jaar oud. Ze heet Pua. Ik ben heel erg gericht bezig met het opvoeden van Pua. Ik vind het erg leuk om steeds bij te blijven leren door studies te lezen of door artikels van gedragstherapeuten te raadplegen.

Ook op vlak van ontspanning van de hond ben ik steeds op zoek naar nieuwe ideeën. Zelf heb ik dus ook vanalles in huis van denkspelletjes, snuffelmaterialen, bezighouders, ... Ik ging onder andere ook al naar privé snuffeltuinen en speelweides.

 

Op gezonde voeding letten, vind ik ook erg belangrijk bij Pua. Zeker sinds er bij Pua ook enkele allergieën vastgesteld werden. Daarom bak ik regelmatig zelf hondenkoekjes. Pua heeft ook persoonlijke, op maat gemaakte brokjes. Je begrijpt dus al dat hier heel doordacht met de hond wordt omgegaan.

 

Waarom ben ik deze speelotheek gestart?

 

Doordat ik zo bewust met Pua omga, heb ik gemerkt dat Limburg nog een beetje achterloopt op vlak van vrijetijdsvoorzieningen voor de hond. Ik wil dus graag zelf mijn steentje bijdragen aan meer hondenvoorzieningen in Limburg.

 

Er bestaan zo veel leuke denkspelletjes voor honden, maar vaak zijn deze erg duur. In mijn speelotheek wil ik dat mensen voor een kleine prijs kunnen kennismaken met allerlei spelletjes en materialen voor de hond.

Pua heeft ook al een redelijk uitgebreid persoonlijk spelaanbod. Maar Pua is zo slim dat ze de spelletjes altijd na een paar keer spelen helemaal door heeft. Na een tijdje is het dus niet uitdagend meer voor haar.

Ik wil mensen, die hetzelfde probleem hebben, graag voor een betaalbare prijs veel variatie aanbieden. Zo moet je voor veel variatie niet allerlei dure spellen gaan aankopen.

 

Ook mijn liefde voor het zelf bakken van hondenkoekjes wil ik graag verspreiden met mijn speelotheek. Je kan hier dus bakmatjes uitlenen waarbij mijn recept ook inbegrepen is. Zelf hondenkoekjes bakken is gezonder voor je hond. Je kiest zelf welke ingrediënten je gebruikt en er zitten geen bewaarmiddelen in.

 

Mijn toekomstplannen

 

Op 9 oktober 2021 startte ik met deze speelotheek. Intussen heb ik al heel wat kunnen uitbreiden, maar ik hoop de speelotheek nog verder te kunnen laten groeien, zodat ik voor een ruim aanbod  voor hond en baas kan zorgen in Limburg.

Wat staat er bijvoorbeeld nog op mijn wishlist om de speelotheek mee aan te vullen?

Dat zijn nog meer denkspelletjes, maar ook: body and balance materialen, bezighouders, lickimatjes, slow feeders en waterpret materialen.

 

Ik blijf zeker verder bouwen aan deze droom.

Ik hoop dat ik veel baasjes en honden een plezier kan doen met mijn initiatief.